Istoria RegioConsult

Din 2001 până în prezent

Istorie

Compania RegioConsult este prezentă pe piața românească din anul 2001. Înființată în anul 2001 ca societate de consultanță în finanțe și investiții, principalul obiectiv al acestei companii a fost pregătirea întreprinderilor mici și mijlocii pentru aderarea la Uniunea Europeană, de a spori eficiența întreprinderilor pentru alinierea la nivelul de calitate și la standardele europene. Pentru atingerea acestui obiectiv, RegioConsult a oferit servicii de consultanță la nivel înalt, atât pentru investitorii locali cât și străini, în domeniul de subvenții și stimulente, precum și programe de formare.

În perioada 2003-2004, RegioConsult a început implementarea primelor proiecte în domeniul investițiilor, clienții principali fiind în special întreprinderi mici și mijlocii, dar și mari din țară și companii multinaționale din Ungaria. În anii 2005-2006, portofoliul companiei a atins pragul de 10 milioane de euro fonduri câștigate pentru clienți, iar în anul 2007, această cifră s-a dublat, RegioConsult devenind una dintre cele mai importante companii din domeniul consultanței în managementul de proiecte. În perioada 2001-2007 rata de succes a proiectelor depuse și implementate a fost de 96%.

În septembrie 2008, PNO, o companie independentă de consultanță in finanțări, lider în Europa,- a preluat compania RegioConsult. Acumulând experiența PNO România și RegioConsult avem un portfoliu de peste 100 de proiecte finanțate prin fonduri de preaderare (Sapard, Phare, Ispa), prin fonduri structurale (POS DRU, POS CCE, POR) și alte fonduri europene și locale (FEADR, AFM, ANIMMC, Corvinus etc.).

În anul 2011 echipa de management, prin intermediul unei preluări, se desprinde din rețeaua internațională și își continuă activitatea cu echipa multidisciplinară, cu expertiză în domeniul economiei și finanțelor, marketing, sociologie, științe politice și drept. Sub auspiciile noii forme Regional Consulting and Management S.A., în parteneriat cu PNO, consultanții noștri identifică și monitorizează toate apelurile de proiecte pentru finanțări nerambursabile. În strânsă colaborare cu dumneavoastră, folosim cunoștințele și expertiza noastră în potrivirea programelor de finanțare cu proiectele dumneavoastră specifice. Numărul în comun al proiectelor noastre de succes a ajuns la 200 în anul 2011.